Linfröbullar med creme fraiche
2016-03-21 @ 11:11:00
Har en massa creme fraiche i kylen som bara står där... vad kan man baka med creme fraiche? Fastnade för de här Linfröbullarna och måste säga att bullen blev supergod, ett väldigt saftigt bröd. Och dessutom supergott med lite ost och en kopp the till... njutning på hög nivå!

Ca 25 stycken
6 dl mjölk
1 dl linfrö
2,5 dl havregryn
50 gr jäst
3 dl creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver
ca 15 dl vetemjöl
Börja med att göra en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregrynen. Låt den svalna. Värm 3 dl mjölk så att det ä fingervarmt, smula ner jästen och häll över mjölken. Rör tills jästen löst sig och tillsätt gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degn jäsa övertäckt i ca 40 min. Rulla sedan bullar av degen och lägg sedan på bakplåtspapper och om man vill strö på lite solrosfrön (går bra utan också).
Sätt ugnen på 225º. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna på galler. Frallorna går mycket bra att frysa och passar lika bra till frukost som till mellanmål och som bröd till maten.
Kommentarer