Roy Fares banankaka

2015-05-15 @ 10:28:00
Ja, vi fortsätter prova Roy Fares recept och den här gången blev det banankaka.
Den luktar gudomligt och smakade även underbart Inte så söt, tyckte maken. Barnen satt helt tysta och det är ju ett gott tecken.
 
 
Det ser ut som ett bröd men man ska inte låta sig luras, det är en banankaka. Jag sa att det var bananbröd men det är tydligen något helt annat. Här kommer iaf receptet.
 
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 mosade bananer
120 gr smör, rumstempererat
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1,5 dl valnötter ( vi tog hasselnötter)
 
Sätt ugen på 170 grader
Smörj en avlång sockerkakasform med smör och mjöla kanterna lätt samt täck botten med bakplåtspapper. Sikta ned mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och mosa bananerna. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke, vispa ner 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredisenserna med nötterna. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 min och vänd sedan ur kakan och låt den svalna på galler.
 
Tillägg 2015-02-17:
Idag var jag på biblioteket och lånade Fares bok Unites States of Cakes där den här kakan finns med. Han hade skrivit en liten extra notering om att den här kakan är god att rosta och sen äta med en klick nutella eller jordnötssmör. Nutella hade vi inte hemma så maken provade med jordnötssmör. Ja, det var gott men med Nutella blir det godare.
Det är just sånt här som gör att jag gillar Fares, för mycket av allting!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0