Kanelbullar a la Roy Fares

2015-06-09 @ 19:03:00
Jaha, nu har jag fått Roy i huvudet igen och idag har jag invigt min Kenwood med att prova Roy Fares Cinnamon buns.  Cinnamon buns är fylld med mandelmassa och sen smör, kanel och socker. Och jag måste säga att fyllet smakade väldans gott, var liksom tvungen att smaka litegrann bara...
 
 
Receptet kommer här på ca 15 bullar.
 
Fyllning:
200 gr mandelmassa
250 gr rumstempererat smör
1/2 dl socker
2 msk malen kanel
80 gr russin, om man vill
 
Deg:
30 gr röd jäst
2 dl mjölk
7 dl mjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma, malen
80 gr smör
1 dl socker
1 ägg till pensling
 
Glasyr:
1/4 dl mjölk
20gr smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Fyll:
Riv mandelmassa grovt i en bunke. Blanda ner smöret i  omgångar och tillsätt socker och kanel. Blanda ihop ordentligt.
 
Vetedeg:
Smörj sidorna på en bakform 32x22 cm och täck botten med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en bunke, gärna i en hushållsassistent,  värm mjölken till fingervarmt och häll över, och rör så att jästen löser sig. Blanda i resten av ingredienserna och kör någon minut på låg hastighet. Öka hastigheten och kör i ytterligare 8-10 min eller tills degen känns spänstig och har fått en fin glansig yta.
 
Lägg ut den på en mjölad arbetsyta och låt vila i 5-10 min. Kavla sedan ut den och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär 15 bitar, och lägg dem i formen. Täck med bakduk och låt jästa till dubbel storlek, det tar ca 1,5 tim-2 tim. Pensla bullarna med ägg och sätt in formen i mitten och grädda ca 8-22 min. Låt svalna helt.
 
Glasyr:
Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Häll glasyren över bullarna och låt den stelna. Å sen så är det bara att njuta av bullar och ett kallt glas mjölk.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0