Stuvad grönkål
2015-12-10 @ 10:04:00
Igår åt vi stuvad grönkål!
Har aldrig hänt förut och jag blev positivt överaskad. Barnen smakade men åt inte upp, och det är helt ok men både jag och maken tog extra. Det är ju en nyttig grönsak som innehåller C-vitamin, järn och A.vitamin.
Även om barnen inte åt upp den här gången kommer vi att äta det igen.
Här kommer receptet som vi åt igår och som är helt klart värt att prova. Vi serverade den stuvade grönkålen tillsammans med smakrik korv och pressad potatis.
275 gr strimlad grönkål
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2½ dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche senap/vitt vin/schalottenlök
salt och peppar
Fräs grönkålen i lite matfett i en gryta. Rör ut majsstärkelsen med mjölken. Blanda ner den, buljong och creme fraiche. Koka sakta 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer