Kladdkaka med maltesers
2015-04-23 @ 12:09:00
Oh my god, som vanligt har min favorit bakblogg lagt ut ett recept som jag måste bara prova. Det är en kladdig chokladig kladdkaka fylld med krispiga maltesers. Låter hur gott som helst och jag kan säga att smeten var to die for... och inte nog med det, jag gör 2 stycken!
Maken ska ha med sig hembakat imorgon till jobbet och då passar jag på att fixa något gott när jag ändå är hemma. Önskemålet var något kladdigt så jag hoppas att det här blir bra. Bilden har jag lånat från Bli min jäst och där finns även receptet på den här kakan och massor annat gott.

Dubbel sats kladdkaka, ger ca 12-15 bitar
(Går bra att halvera, gör då i en mindre springform)
200 g smör
4 ägg
1 dl Farinsocker
4 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 1,1 dl kakao
2 krm salt
3,5 dl Maltesers
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser utom Maltesers och smör.
Rör sist i smör och Maltesers.
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Bröa formen med lite mjöl och kakao, eller ströbröd om man gillar det.
Häll i smeten i springformen.Sätt in långt ner i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, då är den klar. Om den ska ätas direkt eller samma dag kan man grädda lite längre, men annars är den godast om man gör den dagen innan den ska ätas och låter den stå i kyl över natten.
Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ
Så gott! :D
Postat av: Pernilla -Bli min jäst
Vad roligt att upptäcka det här inlägget! Kul att du gillar min blogg och kladdkakan, tack för länk :)