Sillbakelse
2014-04-18 @ 07:27:00
7 snabba år har gått sen jag träffade maken och det firade vi igår på skärtorsdagen. Det blev lite mingelmat och champagne och vi avslutade det hela med några praliner. Urgott, lugnt och romantiskt.
Tillsammans gjorde vi iordning tre små rätter, en sillbakelse, en riswrap med räkor och en sparris-och mozzarellacrostini med basilikaolja. Hur gott som helst!

Sillbakelsen var en höjdare och passar så himla bra till påsk eller midsommar! Den påminner om sillsallad fast lite godare och mycket snyggare. Ikväll ska vi äta en till...
Här kommer receptet på ett måste till påsken....
8 pers
4 potatisar
4 rödbetor
1 förpackning 5 min sill
½ rödlök
1 syrligt äpple
2 dl majonnäs
1 dl grädde
8 rundlar av osötad rågbröd
gräslök
salt och peppar
Koka potatis och rödbetor med skalet på. Låt svalna, skala dem och skär potatisen i ½ cm stora tärningar. Skär sillen i tärningar, skala och hacka rödlöken. Skala, dela och kärna ur äpplet. Riv äpplet och rödbetor grovt på ett rivjärn var för sig.
Blanda majonnäs och grädde till en sås, salta och peppra. Stansa ut 8 rundlar, 5 cm i diameter, ur rågbrödet. Bred lite sås på rundlarna, varva sen med potatis, sill, rödlök, och rivet äpple med sås mellan varje lager. Toppa med rödbeta och strimlad gräslök.
För att bygga på höjden är det lättaste med sådana där specialformar eller OH-film som du helt enkelt gör en form av genom att tejpa ihop OH-filmen till en cirkel.
Kommentarer