Igår gjorde jag en kladdkaka som maken kunde ta med sig till jobbet. Det var en ny variant så jag hoppas den blir god. Smeten var god iallafall. Bilden blev tyvärr riktigt kass men men.
Kladdkakan:
100 gr smör
125 gr hackad mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjöl
0.5 tsk salt
Smält smör och choklad, ställ undan. Rör ihop ägg och socker med sked. tillsätt resten av ingredienserna. Rör så allt är blandat. Smörj en springform och "bröa" med kakao. Grädda i 175 grader i ca 12 min. Kakan ska ha fått en hinna men är fortfarande lös.
Under tiden så förbereder du cookie smeten.
75 g smör
1,75 dl socker
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,2 dl mjöl
0,3 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
100 g hackad vit choklad
Smält smöret, blanda i socker, sirap och vaniljsocker.Tillsätt ägget och rör runt tills det är blandat.Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en egen bunke och tillsätt sedan blandningen i kastrullen. Blir det för kletigt, tillsätt mer mjöl.
Tillsätt hackad vit choklad eller något annat gott som nötter
Gör små bollar och platta till dem och täck kladdkakan med cookesmeten.
In i ugnen igen ca 6-8 min.
Kakan är lös så det är bäst att låta den stå över natten.