Älgfärsbiff med sötsyrlig basilkasås

2013-10-12 @ 17:57:00
Den här rätten var med i vår ICA-påse den här veckan och det var verkligen en god rätt som kommer att göras flera gånger i vårt hem. Det är kul att prova något som inte är helt självklart. Jag tänkte mig att älgfärsen skulle vara torr men det var den inte alls, och vi provade den även dagen efter och då var den ännu godare.
 
4 port
 
900 gr fast Potatis
1 msk olja
salt och peppar
 
Älgfärsbiffar
ca 500 gr älgfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
1 dl vatten
1 msk smör
 
Basilikasås
1½ dl grädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
1 tsk socker
salt och peppar
½ msk vitvinsvinäger
2 tsk Maizena
½ kruka basilika
 
150 gr sockerärter
 
Potatis Sätt ugn på 225 grader och sätt in en ugnplåt, skär potatisen i skivor och blanda med olja, salt och peppar, häll ut på plåten och rosta i 25 min.
 
Biffar: Blanda färs med slat och peppar, ägg och vatten. Forma till biffar, ca 12 st. Stek ca 4-5 min på varje sida.
 
Sås: Häll grädden och vattnet i kastrull, lägg i buljongtärning/fond, och koka upp. Smaka av med socker, salt, peppar och vinäger. Red av med maizena utrörd i vatten.
Grovhacka basilika, lägg i såsen och mixa såsen slät.
 
Servera med varma sockerärter, sås och potatis.
 
Bild från Ica.se
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0