Tårta med blommor

2013-05-20 @ 17:51:00
Bästaste A fyller 40 år idag och vi ska på surpriseparty! Igår så stod jag hela kvällen (nästan) och fixade med tårtan som vi ska ha med oss idag. Jag provade ett nytt recept på både botten och fyllet, det blev chokladbotten med hallonmarängfrosting och vit chokladmousse. Hela 5 bottnar var det men eftersom man delade 1 botten i 2 delar så blev den inte högre än vanligt. Frostingen och chokladmoussen var väldigt goda så jag hoppas på en god tårta.
 
 
Här kommer receptet om ni vill prova, får väl återkomma med betyget....
 
Tårta med hallonmarängfrostin och vit chokladmousse
1 tårta ca 20 bitar eller 16-18 muffins
Ugn 175 grader för tårtbotten ca 30-35 min och 200 grader för muffins ca 10-15 min
 
175gr rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
½ dl ljust muscovadosocker
1½ tsk vaniljsocker
3 ägg
1½ dl gräddfil
½ dl kakao
3½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
 
Hallonmaräng
ca 100 gr hallon
5 äggvitor
2 1/3 dl socker
250 gr rumsvarmt smör
 
Vit chokladmousse
100 gr vit choklad
2 äggulor
3 dl grädde
 
Kakan:
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker och vaniljpulver fluffigt med elvis, tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt gräddfil och kakao och blanda ihop med slev. Rör ner mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda till jämn smet. Fördela smeten i 2 formar, ca 15-18 cm i diameter.
 
Hallonmaräng
Mixa hallon till puré med handmixer och sila bort alla kärnor.. Vispa äggvirot och socer med handvisp i ett vattenbad tills sockret har löst sig eller tills blandningen uppnåt ca 65 grader. Ta bort från väremn. Vispa smeten vit och fluffig och tillsätt smöret och vispa ytterligare några minuter. Om smeten blir grynig sätt tillbaka den på vattenbadet. Blanda hallonen i smeten och låt stå i kylen några timmar.
 
Vit chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad, låt svalna och tillsätt äggulorna. Vispa grädden och vänd ner chokladsmten, in i kylen ett par timmar.
 
Dela bottnarna så att det blir 4 bottnar och lägga hallonmaräng och chokladmousse på alla bottnar. Sen så behövs det ett täcker av sugarpaste eller marsipan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0