Supergod Brownietårta
2013-06-17 @ 21:26:05
Den här måste ni prova... seg browniebotten med hallonmousse och färska hallon på toppen! Vi gjorde den här till makens lunch förra veckan och den försvann fortare än man hann säga Varså...goda...
Till midsommar blir det en nästan likadan, byter ut hallon till jordgubbar.
Tror att receptet från början är från en Buffé tidning.

Browniebotten
120gr mörk choklad
100gr smör
2½ dl socker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl mjöl
smör till formen
vispad grädde till garnering
färska hallon till garnering
Hallonmousse
1 pkt frysta tinade hallon, ca 250gr
1 dl gelesocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i bitar, smält tillsammans med smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. tillsätt vaniljsocker och salt, vänd ner mjölet.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av formen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt svalna.
Hallonmousse:
Mixa hallonen med stavmixer, passera genom finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelesocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret.
Vispa grädden fluffigt, vänd ner den i hallongelen då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig)
Bred moussen över browniebotten och låt stå i kylen minst 3 timmar.
När du lägger upp kakan på ett fat, glöm inte av att ta bort bakplåtspappret i botten, garnera och njut sen av STOR bit!
Because you're worth it!
Kommentarer