Nybakat frukostbröd
2013-02-25 @ 08:44:32
I söndags väckte jag maken till nybakat frukostbröd. Det blir ju lätt så att man kan slänga ihop en deg på helgens tidiga morgon, vad annars ska man göra när man ändå är uppe?
Det blev enkla och goda Långpannerutor. Dessa åts varma med ost och en kopp the. Njutning!

Receptet gjorde jag om lite, tog bort linfröna eftersom barnen vägrar äta dem annars. Tog istället i havrekli.
50 gr jäst
5 dl standardmjölk
2 msk flytande honung
1 msk salt
1 dl linfrö/havrekli
4½ dl rågsikt
7 dl dinkelmjöl
Lös upp jästen i möjlken och i med alla ingredienser. Låt jäsa under duk i 40 min. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd långpannaoch forma rutor genom att rycka ner degskrapan genom degen, och låt jäsa ytterligare 30 min. Ugn på 225 grader och ca 15 min i nedersta delen av ugnen.
Kommentarer