Storstadssemester med barn - Tips Stockholm

2016-09-03 @ 12:03:00
Då har vi gjort vår första stora storstadssemester. Vi hamnade i Stockholm. Och hade det jättekul men det var också väldigt intensivt.
 
Vad kan jag tipsa om?
 
Hyr en lägenhet istället för hotell. Vi hyrde genom Airnbn och vi fick hyra en lägenhet i Enskede, ca 15 min från city. Superbra att kunna göra egen mat, att slappa i ett större utrymme än ett litet hotellrum, speciellt när man ska vara borta några dagar. Vi var borta i 7 dagar så ett hotellrum hade både blibit dyrt och trångt.
 
Utnyttja alla lekplatser, gå in på Stockholms Stads hemsida och kolla efter lekplatser i närheten av där du ska vara. De hade riktigt fina och roliga lekplatser i Stockholm, vi hade kollat upp några stycken och det var lätt att ta dem dit och låta barnen springa av sig lite, sen kunde man fortsätta att köra sightseeing. Barnen älskade lekplatsen nedanför Kaknästornet, där fanns det också en grill som man kunde använda vid  fina dagar. Vem vill inte grilla korv ute liksom?
 
Kaknästornet var en höjdare, våra barn 6 och 8 år, tyckte det var hur coolt som helst. Ta en fika däruppe, de har lite av en kakbuffé. Bäst av allt var när hissen stannade på vån 10 (eller vad det var) på väg ner, där stod kocken och ville åka hiss. Det pratar killarna fortfarande om *ler*
 
 
 
 
Polismuseumet, Idrottsmuseumet och Tekniska Museumet var en succé, det får ni inte missa. Mycket att prova på, att pilla på, att hoppa på och ja, you name it. Polismuseumet hade en guidad familjevisning med en liten teater, så himla bra! Utanför Idrottsmuseumet fanns det massor av saker att prova den dagen vi var där, det var blanda annat flugfiske.
Bra mat och priser i restaurangen inne på Tekniska Museumet, där åt vi lunch och fikade. Kan rekommendera att köpa inträdesbiljetterna till Tek Museum på nätet, bättre pris och du slipper stå i biljettkön.
 
 
 
 
Vasamuseumet, jättefint men mest intressant för 8-åringen. Kom innan kl. 11.00, busslasterna bara väller in så det är bättre att vara där när de öppnar annars bered er på en vääääldigt lång kö.
 
 
 
Gröna Lund, kolla efter web-biljetter som de säljer innan säsongen har startat. Annars hade ICA ett bra erbjudande som vi nappade på. Vi var där när de öppnade. Långa köer till alla attraktioner, lite trist kanske. Vid 17-tiden försvann jättemycket folk, vi förstod att barnfamiljerna gick hem. Så har du möjlighet så kom vid den tiden. Nu var köerna halverade och det gick att åka flera saker. Det blev lustiga huset 4 gånger den kvällen... Hyffsade priser på mat faktiskt, vi provade deras Pad Thai och BBQ i lösvikt, allt gott. Tycker om att de har Ben & Jerrys glass som kulglass, deras Cinnamon Buns är den godaste glassen jag vet...
 
 
 
 
Man behöver ju inte göra det så himla avancerat egentligen. När jag frågar 6-åringen om vad han tyckte var roligast i Sthlm så säger han fontänen. Han menar fontänen i Kungsan. Det var väldigt varmt en dag så vi vilade lite vid fontänen/poolen i Kungsan, barnen fick ta av sig sina skor och sockar och vada lite i poolen. Vad är det med vatten och barn?? De hade det så himla bra och vi vuxna satt bara och njöt av att vara med och uppleva allt detta underbara.
Slottet fick ju ta oss en sväng till också, vi gjorde det till en heldag så att vi kunde ta det lugnt. Det är ju ändå rätt så mycket att gå för de små benen. Ett tips där är att ladda ner en egen guidning om gamla stan , det var verkligen en räddare i nöden när tröttheten satte in. Barnen tyckte det var jättekul att leta märken på husen och höra lite om de gamla byggnaderna.
 
Också till slottet så rekommenderar jag att köpa biljetter på webben så slipper ni iaf en kö.
 
 
Vi var inne i Slottet och tittade på representationssalarna och vi tittade även på de riksregalierna och naturligtvis högvakten. Fika i Gamla stan blev det, dyrt som 17, och sen följde vi stadsvandringen innan vi åkte hem för den dagen.
 
En annan rolig sighseeinggrej vi gjorde var att vi överaskade barnen med en guidad busstur där vi först åkte genom staden och fick massor av info och sen helt plötsligt kör den ut på vattnet och blir en båt! Hur coolt som helst och som D sa, lite läskigt var det allt när bussen körde ut i vattnet!
 
 
 
 
Ni kan tänka er vad många som stod på kajkanten och undrade wtf är det? Måste provas, mycket roligare än hopp-on bussar och båtar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0