Twix-glasstårta

2015-06-30 @ 14:18:00
Lille S har sin sista vecka hos dagmamma, nästa termin byter vi till förskola så att han får lite fler lek-kamrater. Just nu är det ont om dem hos dagmamman. Så vi passar på att ha med oss en liten glasstårta till hela dagmammagruppen. Hittade en glasstårta när jag googlade runt i förra veckan som jag blev så sugen på. Anledningen till det var att det var kondencerad möjlk i glassmeten. Mmm, jag är extra förtjust i den ingrediensen så det fick bli en Twix-glasstårta. Receptet hittade jag på Systrarnas drömmar men det kommer även här.
 
 
Botten
200gr Twix
50gr smör
 
Glassmeten
5dl grädde
1 vaniljstång
1 burk kondencerad mjölk (ej kokt)
 
Smält smöret och låt det svalna. Mixa twix och blanda sen med smöret och bred ut det i en springform.
Dela och skrapa ur vaniljstången, vispa grädde och vaniljen. Tillsätt kondencerad mjölk och häll upp allt i springformen. In i frysen. På med kolasås och de tillbehör du väljer att använda, jag tog strössel idag eftersom jag vet att kidsen älskar det. Skickade även med extra sås och strössel.
 
Glassmeten var faktiskt riktigt god, enkel att göra och smakade riktigt krämigt gräddigt. Vi ska göra den flera gånger, istället för att stå och göra det extra jobbigt för en när vi gör egen glass. Enkelt och gott är alltid det bästa.


RSS 2.0