Bjuden på finmiddag

2016-03-30 @ 18:09:46
Jag och maken har blivit bjudna på middag idag. En 2-rätters så här mitt i veckan! Mycket nöjd.

Idag fick barnen bestämma vad vi skulle äta och de skulle också laga maten, med lite hjälp förstås. Måste säga att jag är imponerad över hur duktiga de var. Visst fick jag hjälpa till lite men det var inte alls så mycket som jag trodde. D läste recept och S jobbade på enligt instruktionerna. 

Vi åkte till mataffären för att få lite inspiration, där bestämde de sig för att servera en 2-rätters bestående av korv med mos i tunnbröd och hallon och blåbärsmulpaj med vaniljsås. Det mesta hade vi hemma så det blev en liten påse med oss hem.

Väl hemma gick kockarna igång och fixade ihop middagen. Roligast hade nog S och han ville gärna göra detta igen, D tyckte det var ok men vill nog hellre ha maten serverad...
Det här var hur bra som helst, nästa projekt blir att de får fixa helgfrukost.


Det här är en av barnens absoluta favoriträtter, så himla enkelt och så himlans gott. Idag blev det Denniskorven men vi brukar ha korv med mer kött och smak i vanliga fall men nu bestämde ju barnen så...


Blev lite förvånad över att de gjorde dessert också men det var väldigt trevligt. Fick hjälpa tilö att ta fram ett recept men sen så skötte D läsningen.

Må gott!


RSS 2.0