Äventyr i Malmö - avstickare till Köpenhamn

2016-09-06 @ 11:23:00
Vi tog en tripp till Malmö i somras.
Bara vi 4 och gjorde det till en riktigt mysig familjetripp. Det är skönt att ta med barnen nu på resor, de är såpass stora att vi inte bara behöver göra "barngrejer" utan de hänger även med på lite grejer som även gör de vuxna glada.
 
Jag hade aldrig varit i Malmö, eller ja... har varit på centralstationen i Malmö engång men mer än så har det inte blivit så varför inte till Malmö liksom? Nu hade vi sån tur också att vi visste att programmet Sommarlovsmorgon spelades in i Malmö så det hade vi naturligtvis med som en sak vi bara måste göra när vi var där. Ska vi börja i fel ände? Med sommarlovsmorgon?
 
D tyckte det var mer intressant än S, men D är ju också 8 år och har börjat intressera sig för saker som är lite coolt. S är bara med på ett hörn, kollar litegrann och sen blir det lite svårt att sitta still. Men eftersom det var ett barnprogram så var han inte ensam om att ha spring i benen och det var ju liksom helt ok.
Det var mycket vänta.... eftersom det var direktsändning. Men killen som underhöll oss var jättebra, det var lekar och berättelser, intervjuer och skratt. Vi fick öva på när vi skulle klappa och hejja, det tyckte alla barnen om. Ja, han gjorde ett bra jobb.
Vi hade med oss lite mackor och dricka och fikade på filten där vi satt i backen och tittade på inspelningen.
 
 
 
 
 
Det som var positivt med Malmö var att det ändå var en liten stadskärna så man kunde gå runt relativt enkelt och inte blev det långa promenader heller. Älskade buss-systemet, lätta att åka med och hitta. Folkets park, sicket ställe för barn! Där var vi en hel dag och spelade minigolf och jagade Pokemons. I närheten fanns även Malmös Chokladfabrik så vi var ju tvungna att hälsa på där med.
 
 
 
 
En heldag i Köpenhamn fick det bli. Kul att åka mer tåg och dessutom över bron. Enkelt nöje men så spännande. Vi tog bussen hem igen och det var lite lättare med id-kontrollen där och det tog kortare tid hem.
I Köpenhamn gick vi på museum, vi brände av Ripleys Believe It or Not och Guniess Rekord Museum.
 
 
Alltså det är ju inte roligt att skojja om någon som ser ut så här men jag kunde inte låta bli att jämföra det med alla som förstorar sina läppar på ett så onaturligt sätt...
 
Ripleys var fullt med konstiga saker, D tyckte det var lite läskigt...han tyckte bättre om Guniess rekord muesum, han hade hoppats att få se en svensk killes rekord där med fanns inte med. Killen (som jag inte minns namnet på just nu) hade varit på besök i skolan så det var anledningen till hans önskan.
 
Litet besök i Nyhamn hann vi med. Där shoppade vi glass och lite vin på uteserveringen, det var lite kallt så vi satt under terassvärmare och det var så himla skönt. Det var skönt att ta det lugnt med familjen utan att känna att det skulle upplevas något hela tiden. Barnen åt sina glassar och myste, och jag och maken gjorde likadant. Det kändes så enkelt att bara vara där.
 
 
Winter is coming - Min absoluta favvodrink när det är kallt och ruggit; Lomumba. Den provade jag första gången i Köpenhamn så det var ju bara självklart att ta en till när jag ändå var här...
 
 
 
Trevlig stad, Malmö, lite grå kanske... men årets semestertema i vår familj verkar ju ha varit storstads-semester och det har funkat hur bra som helst med barnen. Det var lite folk ute, vi var där mitt i veckan så det fanns gott om platser på uteserveringarna, dessutom så var det lugnt.
 
Barnen var lyckliga över att det var så många Pokestops på så liten yta så här var det bara att kamma in alla bollar för att sen ta Pokemons i massor.
 
 
Här står vi i Slottsparken och fångar dem - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0