Toppa korven

2016-06-05 @ 17:56:00
Grilla korv är underskattat! Det är nåt av det godaste som finns, korv med bröd. Speciellt när man grillar ute. 
Vad har ni för tillbehör? Ketchup och senap och kanske lite rostad lök, har varit vår grej men ikväll har jag provat med två olika toppings istället. 
Mycket gott!
 
Jag gjorde 'Spetskål med citron och körvel' och 'koreansk gurksallad', tyckte bäst om Spetskålen och den kommer jag göra flera gånger. Så enkelt, så gott.
 
 
Spetskål med citron och körvel 
 
1/2 liten Spetskål 
1 citron
1 1/2 msk olivolja
2 tsk flytande honung 
1 kruka körvel
Salt och svartpeppar 
 
Strimla kålen fint, lägg den i isvatten. Riv det yttersta av skalet från citronen. Blanda olivolja med citronskal, honung och körvel. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt kålen rinna av väl i ett durkslag. Blanda den med dressingen och toppa korven!
 
 
Koreansk gurksallad 
 
1 gurka
1 tsk salt
1 msk socker
1/2 kruka gräslök
1 msk vitvinsvinäger 
2 tsk chilipulver 
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
 
Skiva gurkan tunt och blanda den med salt och socker. Hacka gräslöken. Blanda vitvinsvinäger med chilipulver, sesamolja, sesamfrön, gräslök och gurkan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0