Chocolate chip cookies med brynt smör

2016-06-07 @ 13:26:00
Igår på nationaldagen var det baktävling för barn på festivalen i vårt område, och barnen var med och tävlade.
 
Förra veckan så föreslog jag för barnen att de kanske ville vara med och baka någon kaka och tävla på nationaldagen, jo, de ville de och vi bestämde att det skulle bli kakor. För S blev det kolakakor och för D blev det lite mer utmaning så han valde chocolate chip cookies med brynt smör.
 
Så i söndags hade vi bakdag här hemma, S fick hjälp att läsa receptet men gjorde resten själv. D fick göra allt själv, jag var med mest som stöd. Det gick hur bra som helst och det är väldigt roligt att se hur stolta de blir när de ser resultatet!
 
 
Kakorna var supergoda, smakade mycket kola och lite nötter. Vi provsmakade några stycker på kvällen och han satt tyst och bara väntade på vad vi skulle säga. När jag sa att det var supergoda kakor så log han stort!
 
Ni undrar kanske hur det gick i tävlingen? Jo, barnen kom på en delad 4:e plats och fick gå fram och ta emot applåder och massor av vinster. De var hur stolta som helst, fast den som var mest stolt var nog mamman *lycka*
 
Här kommer receptet:
25 st
150 gr osaltat smör
1 3/4 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
3/4 dl strösocker
1 stort ägg
1/4 tsk vaniljpulver
3 1/4 vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk flingsalt
150 gr chokladknappar
 
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om ibland. Låt sjuda till små bruna prickar uppstår i botten och det luktar nötigt. Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och rör till smöret stelnar men fortfarande är mjukt, ca 5 minuter. Vispa smöret pösigt med sockersorterna, ägg och vanilj. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och tillsätt det. Vispa tills det precis går ihop. Rör i chokladen och ställa kallt i 20 minuter.
 
Värm ugnen till 175 grader. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, ca 1 msk per kaka. Lämna lite mellanrum mellan kakorna. Grädda mitt i ugnen, 11-12 minuter
 

Kommentarer
Postat av: Hannah Margreta

De ser supergoda ut!

2016-06-07 @ 16:19:36 / URL: http://hannischh.blogg.se/
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

mumms

2016-06-07 @ 17:37:02 / URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0