Äpplepaj till frukost?!

2016-06-12 @ 12:00:58
Det är ju söndag och då kan man göra till sig lite extra när det är frukost. Idag vaknade jag till en underbar doft och det sög verkligen till i magen. Maken hade gjort äpplepaj!
 
 
 
Egentligen är det inte äpplepaj utan ugnsbakad äpplegröt men det smakade som äpplepaj och det var så himlans gott - och nyttigt jämfört med äpplepaj. Kidsen åt som de aldrig hade sett mat förut och det blev en del över. Det löser vi genom att äta äpplegröten till dessert ikväll med en klick vaniljkesella...
 
Ugnsbakad äpplegröt
4 port
 
4 dl havregryn
3 dl mjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 äpple
1 banan
2 tsk kanel
2 krm salt
 
Sätt ugnen på 225 grader, smörj en form med smör.
Blanda ihop havregryn, mjölk, ägg och bakpulver.
Skölj och tärna ett äpple i små tärningar. Mosa bananen. Blanda i frukt och kryddor i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i  ca 20 min.
Servera gröten med valfritt tillbehör, som tex fruktbitar, sylt, kvarg, nötter eller bär.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0