Semla-cupcake

2016-01-30 @ 18:43:26
Nu finns det många olika varianter på en semla, vi har väl sett det mesta antar jag. Häromdagen såg jag en mix mellan kanelbulle och semla och den såg väldans god ut. Älskar ju kanelbullar och är dessutom en liten sucker för semla så hur kan det bli fel liksom?
 
Idag kände jag för att baka, det var ett tag sen. Hittade ett recept för ett tag sen som jag bara var tvungen att prova, har letat efter ett tillfälle bara för att få baka dessa små semla-cupcakes och idag var det dax. Det blev några stycken som dessert idag och jag måste säga att de var väldigt goda, barnen var inte överförtjusta direkt, de tycker inte om mandelmassa men som tur var hade jag sparat "vanliga" muffins till dem. Detta är ett måste för den som älskar semlor, de är goda och små så man kan äta några stycken!
Jag gjorde dessa med stevia och med Ädel mat grädde bara för att få ner dem lite i kalorier och det kändes ingen större skillnad. Inte ens maken märkte nåt...
 
 
 
Semla-cupcake
10 st
 
4 ägg
3 dl socker (använde 2,5 dl stevia istället)
100 gr smör
2 tsk kardemumma (tog i 2,5 tsk kardumma för att slippa eftersmak på stevia)
1 dl mjölk
2,5 tsk bakpulver
4 dl mjöl
 
100 gr riven mandelmassa
2 msk mjölk
 
vispad grädde
 
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör, kardemumma, mjölk, bakpulver och mjöl, rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord muffinsplåt, fyll 2/3 av formen med smet.
Skjuss in i ugnen, mitten ska plåten vara och på 200 grader i mellan 10-12 min.
Låt svalna.
Skär sedan av locket och ta ut lite i mitten så att du får plats med mandelmassa. Spara inkråmet. Blanda inkråmet med riven mandelmassa och mjölk så att det blir lite krämigare. Fyll cupcakes med mandelmassa, vispa grädden och spritsa på, lägg på locket och glöm inte att pudra med florsocker!
Sedan så är det som vanligt, sätt dig ner och njut!
 
 

Kommentarer
Postat av: Joanna-från 95-65 kg!

Mumms

Svar: Mmm, kan bara hålla med!
trollmorsideer.blogg.se

2016-01-30 @ 18:53:10 / URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0