Jordnötskakor

2016-02-07 @ 11:31:00
Jag fortsätter att tömma skafferiet genom att baka en massa som jag hoppas hamnar i frysen. Jag är ju en sucker för det söta och borde egentligen inte äta det goda men...
 
I frysen den här gången, är det tänkt att lite jordnötskakor ska hamna...vi får väl iallafall hoppas att merparten hamnar där. Det var snabbt gjort att göra dem och de blev riktigt smarriga, nu luktar det gott i hela huset och alla går bara runt och väntar på att de svalnar så att man kan stoppa 1 eller 2 i munnen.
 
,
 
Jordnötskakor
ca 35 st
 
200gr rumsvarmt smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade salta jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 
Garnering:
50gr mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Forma små kulor och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna.
Smält chokladen och ringla över kakorna med den.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0