Parmesanpizza med nötter och kronärtskocka

2014-09-22 @ 16:56:00
I fredags gjorde vi pizza hemma. Jag tycker helt klart den pizzan är mycket godare en köpepizza. Den blir inte alls så salt som köpepizzan är och att man kan lägga på lite av det som man tycker om. Vi har gjort lite olika pizzor men den här gången provade vi surdegsbotten på pizzan och den blev verkligen supergod, dessutom så blev den mer mättande än vanlig pizza.
 
6 port
 
½ burk Bagarens vetesurdeg
1/4 paket jäst
2½ dl kallt vatten
1 msk rapsolja
7 dl vetemjöl special
½ msk salt
 
Fyllning:
3 dl pizzasås
1 burk kronärtskockhjärta (jag tog marinerad)
2 dl riven ost
2 dl riven parmesan
1 paprika
1 dl nötter (jag tog pinjenötter)
 
Så här gör du:
Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt oljan och det mesta av mjölet. Knåda till en seg deg, helst i maskin 8-10 minuter. Tillsätt salt och knåda 2 minuter till. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur minst 2 timmar. Sätt ugnen på 240°. Häll upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut tunt och lägg på bakpappersklädda plåtar. Bred pizzasåsen på bottnarna. Skär kronärtskockshjärtanen i kvartar och lägg dem på pizzabottnarna. Strö över osten, paprikan och nötterna och grädda 10-15 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0